5S na produkcji i w biurze

5S to metoda organizacji i standaryzacji miejsca pracy, która pomoże Ci uporządkować zakład, dział, stanowisko pracy i sprawi, że czas tracony dotychczas na szukanie materiałów, narzędzi, oczekiwanie i przemieszczanie się może być wykorzystany na efektywną pracę. 5S pomoże Ci również zadbać o wizerunek Twojego zakładu i dobre nawyki pracowników.

Ponieważ szkolenie realizowane jest w formie zamkniętej, znacząca część zajęć odbywa się na hali produkcyjnej, w biurze lub innym obszarze w odniesieniu do konkretnych obszarów dedykowanych do wdrożenia systemu 5S. W ramach szkolenia może być również przeprowadzony audyt i usprawnienie istniejącego systemu.

5s          5s

Uczestnicy szkolenia:

• poznają metodykę wdrożenia systemu 5S na przykładach z wielu zakładów z różnych branż na terenie całego kraju
  • przeprowadzą audyt na własnych obszarach na terenie zakładu
  • dowiedzą się jak może wyglądać obszar lub stanowisko pracy zorganizowane zgodnie z 5S oraz jakie to daje korzyści
  • zaprojektują na wybranym obszarze własnego zakładu elementy systemu 5S
  • zostaną przygotowani do wdrożenia i utrzymania systemu w swoim przedsiębiorstwie
  • otrzymają zestaw materiałów szkoleniowych oraz wskazówki pomocne przy wdrożeniu systemu z uwzględnieniem specyfiki firmy

Czas trwania: 1 - 2 dni (2 dniowe szkolenie z częścią praktyczną na hali)

Liczba uczestników: 5-14 osób

Prezentacja multimedialna, zdjęcia - przykłady z wielu wdrożeń, metodyka i najlepsze praktyki wdrożenia systemu 5S, przygotowanie do wdrożenia w zakładach uczestników, audyt obszarów, elementy 5S na hali produkcyjnej lub na obszarach objętych szkoleniem. Szkolenie organizowane w formie zamkniętej.

Osoby zainteresowane tematyką 5S, specjaliści z firm produkcyjnych i administracyjnych odpowiedzialni za wdrożenie lub utrzymanie systemu 5S, Liderzy Lean, właściciele zakładów, kierownicy obszarów.

Doświadczeni specjaliści wdrażający 5S w firmach różnych branż na terenie kraju.

ZOBACZ PROGRAM