Gry szkoleniowe
Lean Admin

Pudełkowa wersja Lean Admin Game

Informacje o grze.

Korzenie Lean Admin Game – podobnie jak większości tego typu gier – sięgają gry i filmu video Hewlett Packards ”Stockless Production” z 1983 roku. Przystosowaniem jej do procesów administracyjnych zajął się Joakim Hillberg z Chalmers University of Technology. To jeden z najlepszych europejskich specjalistów doskonalących gry symulacyjne. Joakim Hillberg przygotowywany był wcześniej do tego typu zadań w Toyota JMAC & Shingijutsu. Prócz Lean Admin Office, przygotowywał: Lean Game (dostępna także na rynku polskim); Supply Chain, Lean Knowledge Builde i Lean Development.
Lean Admin Game testowana była poprzez specjalistyczną firmę szkoleniową Revere w Szwecji; następnie po kolejnych poprawkach i udoskonaleniach trafia do innych krajów w tym, poprzez Polskie Centrum Produktywności Sp. z o.o. do Polski.

Oferujemy firmom i uczelniom zakup pudełkowej wersji gry symulacyjnej procesu administracyjnego do użytku wewnętrznego. 1 egzemplarz materiałów do gry wraz z instrukcją + szkolenie dla trenerów wewnętrznych firmy z uzyskaniem licencji trenera Lean Admin Office (liczba trenerów do przeszkolenia - 2 do 12 osób - 2 dni szkolenia).

Uzyskanie licencji przez trenerów wewnętrznych firmy jest podstawą do nabycia uprawnień zakupu i samodzielnego korzystania z oferowanej przez PCP pudełkowej wersji Lean Admin Office. Więcej informacji poniżej.

Lean Admin Game – wszystko w jednym pudełku.

W ramach walizkowego Pakietu Lean Admin Game zainteresowani otrzymają:

• Grę – laminowane plansze ze stanowiskami i wyposażeniem, specjalny stoper, indywidualne instrukcje z rolami dla grających, materiał do obróbki (laminowane podania kandydatów na studentów i formularze wyników rekrutacji); materiały biurowe (spinacze, koperty, nożyczki) arkusz kalkulacyjny do zliczania wyników (Excel), pudełko na grę.
  • Szczegółową instrukcję po polsku dla prowadzącego.
  • Prezentację dla prowadzącego (Power Point).
  • Prezentację dla uczestników (Power Point).
  • Szkolenie w wykonaniu konsultantów PCP Sp. z o.o. (2 dni szkolenia).
  • Licencję na nieograniczoną ilość wykorzystania gry Lean Admin Office w firmie kupującej licencję.

Jak przebiega gra?

Podstawowa wersja gry ma 3 rundy trwające po 15 minut. Bierze w niej udział 7 do 15 osób. Po każdej rundzie następuje zliczenie wyniku i dyskusja o tym, w jaki sposób można proces usprawnić. Gra może trwać 3 godziny, ale może też wraz ze szkoleniem z Lean Office trwać 2 dni. „Biuro rekrutacyjne uniwersytetu” ma początkowo bezładnie rozrzucony layout i mało racjonalnie zaplanowane obciążenie pracowników, a klienci/ kandydaci przysyłają z określoną częstotliwością pakiet podań o przyjęcie na jeden z kierunków. Zadaniem uczestników jest bezbłędnie podjąć decyzje, szybko zawiadomić o tym kandydata i pobrać opłatę za studia. Zwykle pierwsza runda jest katastrofą ale uczestnicy mają masę pomysłów na zmianę stanu rzeczy. Pod koniec gry zostaje 2-3 pracowników, a mimo to uniwersytet świetnie radzi sobie z szybkością odpowiedzi i brakiem pomyłek. Nie trzeba dodawać, że dobrze poukładana praca znacznie mniej kosztuje.

Czas oczekiwania na grę - ok 2 tygodni.

Więcej szczegółów: info@pcp.com.pl